Ginger Bath – Zweet die gifstoffen eruit

Gember is een tropische soort afkomstig uit Zuidoost-AziΓ«, maar de exacte oorsprong van deze wortelstok is onzeker. Omdat het niet bekend is dat gember in het wild groeit, zou de plant zich snel hebben verspreid van de Indische Oceaan naar Afrika en West-IndiΓ«, waar hij tegenwoordig het meest wordt verbouwd.

Pythagoras, de oude Griekse wiskundige en filosoof, was een van zijn trouwe aanhangers, en de Romeinen – die de geneeskrachtige eigenschappen ervan op prijs stelden en het gebruik ervan populair maakten in hun Europese koloniΓ«n – brachten Ginger naar Europa. Koning Henri de 8e van Engeland zou gember hebben gebruikt als bescherming tegen de pest.

Eeuwenlang beheersten Arabische kooplieden de handel in gember benefit of ginger and garlic, evenals andere exotische specerijen die zeer gewild waren bij de Europeanen voor culinair en medicinaal gebruik.

Gember wordt ook genoemd in de literatuur van de oude Grieken en Romeinen. Het heeft zijn weg gevonden naar de meest klassieke van de oude remedies, de “Mithridate”, een mythisch tegengif tegen gif, dat tijdens de Renaissance een van de meest gewilde medicijnen was.

Gember bad

Wat me ertoe bracht dit artikel te schrijven, is de ongelooflijke ervaring die ik persoonlijk had met het gemberbad.

Ik voelde me al een paar dagen chagrijnig met griepsymptomen die ik niet van me af kon schudden. Het feit dat ik overweldigd werd door werk en in een dodelijke race tegen deadlines, maakte de zaken alleen maar erger.

Mijn vriendin Francine had medelijden met mijn ellende en stond erop dat ik een gemberbad probeerde, zonder in detail te treden over wat er tijdens het proces gebeurt.

Ik gehoorzaamde gehoorzaam en ‘s avonds, met een beverig en pijnlijk gevoel, vulde ik mijn badkuip met heet water en een half kopje geraspte gember, zoals voorgesteld. Ik liet me dankbaar in het warme en geurige water zakken.

Ik had niet verwacht wat er daarna zou gebeuren!

Binnen 5 minuten nadat ik in bad lag, voelde het alsof mijn lichaam in een kraan was veranderd! Het zweet begon over mijn gezicht en uit elke porie in mijn lichaam te stromen op een manier die ik nog nooit had meegemaakt, zelfs niet tijdens de meest inspannende sport! Niet alleen tijdens mijn bad van 20 minuten, maar ook de daaropvolgende uren, terwijl ik de badjas die ik droeg volledig doorweekte.

Ik sliep die nacht als een baby en werd tot mijn verbazing wakker met een energiek gevoel, gereinigd en … volledig symptoomvrij!

Is het magie?

Helemaal niet! We weten inmiddels allemaal dat zweten een van de krachtigste manieren is om gifstoffen kwijt te raken.

Dus voor degenen onder ons die geen toegang hebben tot een sauna of stoombad, is het gemberbad een eenvoudige en zekere manier om al die vervelende gifstoffen uit je lichaam te zweten!

Gember Recepten

Ginger Bath: Je kunt vers geraspte gember of gemberpoeder gebruiken. Voeg Β½ kopje vers geraspte gember of een afgeronde theelepel gemberpoeder toe aan heet of warm water en laat 15-20 minuten weken. Houd er rekening mee dat je na het gemberbad minstens een uur lang hevig zult zweten, dus draag een badjas of zweetkleding.
Zorg ervoor dat je veel water drinkt na het bad. Als je een gevoelige huid hebt of vatbaar bent voor allergieΓ«n, test dan gember op je huid op irritatie voordat je in bad gaat.

Ginger Infusion Recept: De gemberinfusie werkt wonderwel bij de behandeling van verkoudheids- en griepsymptomen. De effectieve anti-slijm eigenschappen verlichten borst- en neusverstopping, evenals ontstekingen. Hak een goed stuk gember fijn (iets kleiner dan je handpalm). Deze infusie is maximaal 48 uur houdbaar. Doe in 1 liter water en breng aan de kook. Als het eenmaal kookt, zet je het vuur lager en laat je het 10 tot 15 minuten sudderen, en laat je het vervolgens 10 minuten trekken. Serveer een ΒΎ mok gember en voeg Β½ uitgeperste citroen en 1 theelepel honing toe, of naar smaak. Drink de hele dag door zodra je verkouden of grieperig bent. Deze infusie zal ze binnen 48 uur kwijtraken!
Let op: Hoe langer de gember in het water ligt, hoe scherper de smaak wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top