Prenatale yoga, postnatale yoga en bevalling

 

Yoga is de perfecte activiteit voor zwangere vrouwen om aan deel te nemen. Het helpt je niet alleen om je voor te bereiden op de voorbereiding bevalling oefeningen en bevalling, het stelt je ook in staat om contact te maken met je baby door middel van meditatie. Het bijwonen van yogalessen samen met verschillende sessies van Childbirth Education Classes kan een vrouw enorm helpen bij de voorbereiding op de bevalling.

Yoga voor zwangere vrouwen omvat meditatie en ademhalings- en bewegingsoefeningen die je geest helpen ontspannen en je spieren versterken, zodat je je baby gemakkelijker kunt ondersteunen tijdens de bevalling en zwangerschap. Het zijn in wezen de traditionele fysieke en mentale disciplines die mensen helpen het algehele welzijn van lichaam en geest te verbeteren.

Yogahoudingen of asana’s omvatten een combinatie van ademhalingstechnieken die zich richten op bepaalde delen van het lichaam. Yoga voor zwangere vrouwen omvat asana’s die helpen de spieren van het bekken te openen om je voor te bereiden op de bevalling. Deze oefeningen helpen de druk op de ligamenten te verminderen en pijn in de onderrug te verlichten. Yoga helpt ook bij het verbeteren van flexibiliteit, uithoudingsvermogen en kracht door het hele lichaam te helpen ontspannen, zelfs in tijden van inspannende activiteiten. Dit blijkt de meest effectieve manier te zijn om vrouwen voor te bereiden op een pijnlijke bevalling.

Door de geest en het lichaam te helpen zich te concentreren en te ontspannen, helpt yoga voor zwangere vrouwen de spanning die gepaard gaat met de bevalling te verlichten. Het wordt gemakkelijker voor vrouwen om te gaan bevallen in de wetenschap dat ze erop voorbereid zijn. Het is een bewezen feit dat vrouwen die maanden voor de bevalling yoga en bevallingseducatie volgen, genieten van de ervaring van de bevalling, terwijl degenen die onvoorbereid naar de verloskamer komen vaak de meeste stress en pijn ervaren.

Yoga komt niet alleen de moeder ten goede, het heeft ook positieve voordelen voor de baby, omdat de baby tijdens yoga-oefeningen hogere niveaus van zuurstof en endorfine krijgt. Yoga voor zwangere vrouwen helpt de bloedsomloop en het vasthouden van vocht in het lichaam te verbeteren. Asana’s helpen ook bij het verlichten van de pijn en pijn van de zwangerschap als gevolg van het groeiende gewicht van uw baby. Het beste van yoga is dat elke oefening op maat kan worden gemaakt om aan uw behoeften te voldoen. Je kunt asana’s kiezen waarbij je je het prettigst voelt en je kunt je yoga-instructeur vragen om je te concentreren op specifieke probleemgebieden in je lichaam waar je de meeste pijn voelt. Omdat yoga je helpt om in nauw contact te blijven met je innerlijke welzijn, wordt het gemakkelijker om te begrijpen wat je lichaam tijdens de hele zwangerschap doormaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *